۲۲ دی ۱۳۹۰، ۱۱:۴۶

فرهنگ و ادب در هفته گذشته/

ایده تاسیس شبکه خصوصی کودکان/ پرونده گذر فرهنگی تهران بسته شد

ایده تاسیس شبکه خصوصی کودکان/ پرونده گذر فرهنگی تهران بسته شد

سرپرست جدید معاونت تولید کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تاکید کرد: باب ایده تاسیس یک شبکه تلویزیون خصوصی برای کودکان و نوجوانان هنوز باز است چرا که جمعیت هدف کانون، کودکان و نوجوانان ایران و بلکه همه دنیا است.

به گزارش خبرنگار مهر، مرور رویدادهای مهم فرهنگی و ادب را در هفته‌ای که گذشت با بررسی خبری که توجه اهالی ادبیات کودک و نوجوان را به خود جلب کرد، آغاز می‌کنیم؛ خداحافظی حمیدرضا شاه‌آبادی از معاونت تولید کانون پرورش کودکان و نوجوانان پس از سال‌ها.

مراسم تودیع و معارفه مسئولان معاونت تولید کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با حضور صادق رضایی مدیرعامل و معاونان و جمعی از نویسندگان حوزه ادبیات کودک و نوجوان در تالار همایش‌های این کانون برگزار شد.
 
در این مراسم صادق رضایی مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با تقدیر از تلاش‌های شاه‌آبادی معاون سابق تولید در این کانون، گفت: منصوب شدن آقای شاه‌آبادی به عنوان معاون تولید کانون از آرزوهای من بود و من از جمله کسانی بودند که هیچ گاه از این تغییر استقبال نکرده‌ام بلکه پس از اصرار خود او ناچار به پذیرش استعفایش شدم.
 
وی جام پروژه هایی مانند رمان نوجوان را با توجه به بودجه‌های محدود کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان از افتخارات آن برشمرد و تاکید کرد: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان مصداق بارز این حدیث است که «الفقر فخری» ولی نیروهای انسانی مجرد و متعهد کانون سرمایه ما هستند.
 
رضایی افزود: شاید این همه جزو شجاعت‌های دوستان نویسنده است که می‌توانند تصمیم بگیرند که نباشند؛ ما به عنوان مدیران اجرایی حقیقتا جرئت این کار را نداریم؛ خسته شویم هستیم، تحویلمان نگیرند هستیم، بیرونمان هم بکنند هستیم!
 
ایده تاسیس شبکه خصوصی تلویزیونی برای کودکان و نوجوانان روی میز گنج کریمی
 
در این مراسم همچنین علی گنج کریمی سرپرست جدید معاونت تولید کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در سخنانی با تجلیل از خدمات شاه‌آبادی در دوره قبلی مسئولیت این معاونت گفت: کلاس درس من از همین امروز شروع شد. علاقه‌مندی به این حوزه و ضرورت قدردانی از جایگاه هنر و هنرمند همراه با صداقت و اخلاص از برنامه‌ها و آرزوهای من است که امیدوارم در آن موفق باشم و به توفیق دست یابم.
 
وی همچنین بر لزوم ادامه طرح‌هایی همچون انیمیشن و عروسک‌های استانی متعلق به دوره مسئولیت شاه‌آبادی تاکید کرد و یادآور شد: باب بحث تاسیس یک شبکه تلویزیون خصوصی برای کودکان و نوجوانان هنوز باز است. جمعیت هدف کانون تمام کودکان و نوجوانان ایران و کودکان و نوجوانان همه دنیا است.
 
سرپرست جدید معاونت تولید کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در پایان گفت: من نگران این هستم که همگرایی برای اجرای این برنامه ها وجود نداشته باشند و امیدوارم در عین حفظ همگرایی، معاون تولید کانون تضعیف نشود.
 
همچنین حمیدرضا شاه آبادی سخنانش با این  بیت که «غیر از هنر که تاج سر همه عالم است / دوران هیچ مثنوی پایدار نیست» آغاز کرد و گفت: من آدم حرافی هستم ولی نمی‌دانم امروز چرا حرف کم آورده‌ام؟!
 
وی افزود: من مدیریت بلد نبودم و تنها سعی کردم صداقت داشته باشم و به هیچ کس از جمله همکاران کانون دروغ نگویم و به آنها به صرف اینکه انسان هستند احترام بگذارم. خوشبختانه آنها هم با من اینگونه برخورد کردند.
 
شاه آبادی اضافه کرد: من هرچقدر در کانون کاشته‌ام همانقدر برداشت کرده‌ام. کانون دنیای من را بزرگتر و سهم من را بزرگ کرد الان هم هیچ منتی بر سر کسی ندارم و از خدا به خاطر همه اشتباهاتی که کرده‌ام عذرخواهی می‌کنم.
 
معاون سابق تولید کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در ادامه از علی گنج کریمی مسئول جدید این معاونت قدردانی کرد و گفت: وقتی نام آقای گنج کریمی به عنوان مسئول جدید معاونت تولید مطرح شد من خیالم راحت شد چرا که نگران این بودم که کسی به این سمت بیاید که شان همکاران را رعایت نکند.
 
حمیدرضا شاه آبادی گفت: من اگر بخواهم از بین تمام مدیران کانون یک نفر را به عنوان دوست و رفیق انتخاب کنم او علی گنج کریمی است.
 
پرونده سومین گذر فرهنگی تهران هم بسته شد
 
اما در هفته گذشته سومین جشنواره «گذر فرهنگی تهران» (گفت) هم به آخر خط رسید. این جشنواره که از 10 دی ماه در منطقه 6 پایتخت دایر شده بود، پس از 10 روز و با برپایی مراسم اختتامیه در خانه هنرمندان ایران به کار خود پایان داد.

هدف از برپایی جشنواره گفت طرح این موضوع بود که با وجود رکود بازار فروش کتاب، مراکز فرهنگی خیابان کریم‌خان زند کماکان فعال و به دنبال چاره‌جویی برای این مشکل هستند.
 
ارائه 10 درصد تخفیف از قیمت پشت جلد کتاب، استفاده از فرصت معرفی بیشتر و بهتر تازه‌های نشر، ارائه کارتهای الکترونیک کتاب، تلاش برای رفع معضل تیراژ پایین کتاب و فرهنگسازی برای بالا رفتن آمار مطالعه در کشور برخی از اهدافی بود که این جشنواره دنبال کرد.
 
همچنین تغییر طراحی عمومی خیابان کریم‌خان برای تبدیل آن به گذر فرهنگی، ایجاد ایستگاه‌های مطالعه جنب کتابفروشی‌های این خیابان، ساخت و نصب تندیس و سردیس بزرگان ادبیات در خیابان کریم‌خان، تدارک پارکینگ به اندازه کافی، ایجاد مکان‌هایی برای برپایی گالری و اجرای تئاترهای خیابانی، ایجاد فرصت تبلیغات تازه‌های نشر و جشنواره گفت از جمله پیشنهادهای بود که دست ادرکاران جشنواره به مسئولان مربوطه ارائه کردند.

در این مراسم همچنین از داوود رمضان شیرازی مدیر نشر سنایی که سال‌ها ریاست اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران را نیز برعهده داشته است، تجلیل شد. وی که از دوران نوجوانی و در حالی که پسربچه‌ای دبیرستانی بوده کار خرید و فروش کتاب را آغاز کرده است، امروز با موهای سپیدش یکی از بزرگان این عرصه محسوب می‌شود و در مراسم تجلیلش دیگر موسفیدان آمدند و گرچه به سختی ولی از پله‌های سن بالا رفتند تا از او قدردانی کنند.
 
رئیس انجمن جهانی نشانه‌شناسی در راه ایران

اما بشنوید از احتمال حضور رئیس انجمن جهانی نشانه‌شناسی در ایران. دبیر همایش «نشانه‌شناسی ادبیات» از احتمال حضور «اییرو تاراستی» استاد دانشگاه هلسینکی و رییس انجمن جهانی نشانه‌شناسی در این همایش که 11 اسفند در دانشگاه تربیت مدرس برگزار می‌شود، خبر داد. 

حمیدرضا شعیری درباره روند دریافت چکیده مقالات این همایش سراسری گفت: مهلت اولیه ما برای دریافت چکیده مقالات 30 آذر بود که ما این زمان را تا 17 دی‌ماه تمدید کردیم. در نهایت حدود 90 تا 100 چکیده مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شد.
 
وی ابراز امیدواری کرد تا اواخر هفته آینده نتیجه بررسی چکیده مقالات دریافتی از سوی کمیته علمی به مولفان آنها، اعلام و از افرادی که آثارشان پذیرفته شده، دعوت شود تا اصل مقالاتشان را به دبیرخانه ارسال کنند.
 
دبیر همایش «نشانه‌شناسی ادبیات» افزود: ارزیابی ما این است که 15 تا 20 مقاله در روز برگزاری همایش که پنجشنبه 11 اسفند خواهد بود، در 2 سالن علامه جعفری و استاد میرحسنی دانشگاه تربیت مدرس تهران ارائه شود.
 
شعیری همچنین از دعوت از 3 چهره مطرح نشانه‌شناسی جهان برای حضور در این همایش خبر داد و گفت: آقایان «اییرو تاراستی» رئیس انجمن جهانی نشانه‌شناسی و «ژاک فونتنی» رئیس انجمن نشانه‌شناسی فرانسه و خانم «پاتریسیا ویولی» جانشین کرسی امبرتو اکو برای حضور در این همایش دعوت شده‌اند که هر سه این استادان از این دعوت، استقبال کرده‌اند.
 
وی در عین حال با اشاره به برخی مشکلات شخصی این سه مهمان خارجی درباره قطعیت حضورشان در ایران تاکید کرد: آقای تاراستی مسئول برگزاری یک سمینار علمی در کانادا است که این سمینار و همایش ما در یک روز برگزار می‌شوند. خانم ویولی هم در همان زمان در فرانسه باید در یک جلسه علمی شرکت کند ولی هنوز اما و اگری درباره حضور آقای فونتنی به میان نیامده است اگرچه حضور نیافتن دو استاد دیگر هم قطعی نشده است.
 
دبیر همایش «نشانه شناسی ادبیات» درباره احتمال حضور استادان ایرانی این رشته در خارج از کشور در همایش مذکور هم گفت: متاسفانه ما استادی که به طور تخصصی در حوزه نشانه‌شناسی ادبیات کار کند، در خارج از کشور نداریم و عمدتاً دانشجوی دوره دکتری هستند. ما هم سراغ این دوستان نرفته‌ایم.
 
حاشیه‌های مجمع عمومی اتحادیه صحافان
 
اما در هفته‌ای که گذشت، مجمع عمومی اتحادیه صحافان تهران برگزار شد. در این برنامه جلیل غفاری‌رهبر رئیس اتحادیه صحافان تهران گزارشی از عملکرد هیئت مدیره این اتحادیه ارائه و از اینکه «اعضای هیئت مدیره صحافان تهران نتوانسته‌اند خواسته‌های اعضای این صنف را در طی مدت مسئولیتشان با توجه به محدودیت‌های قانونی» برآورده کنند، عذرخواهی کرد.
 
وی گفت: طی چهار سال گذشته حدود 306 پروانه کسب صدوری و تمدیدی داشته‌ایم که نسبت به دوره‌های قبل، قابل توجه بوده و در حال حاضر نیز حدود 30 پرونده در دست اقدام داریم و مجموعاً اعضای اتحادیه بالغ بر حدود 651 واحد هستند.
 
غفاری‌رهبری شناسایی و ساماندهی کارگاه‌های فاقد پروانه را از اولویت‌های در دستور کار اتحادیه صحافان تهران دانست و افزود: اجرای این امر می‌بایست با همکاری تمامی اعضا صورت پذیرد.
 
وی خطاب به اعضای صنف صحاف تهران گفت: یکی از دغدغه‌های خاطر تمامی اعضا فضای کارگاه‌های موجود است که خوشبختانه با رایزنی و مشارکت اتحادیه‌های صنفی چاپخانه‌داران و کلیشه و گراور، بسترهای ایجاد مجتمع صنفی «صنعت چاپ» در حال شکل گیری است و در آینده‌ای نزدیک امیدواریم به حیطه اجرا درآید.
 
رئیس اتحادیه صحافان تهران همچنین از انعقاد قرارداد بیمه تکمیلی خدمات درمانی با بیمه آسیا برای تحت پوشش دادن اعضای این صنف و عضویت اتحادیه در ستاد برگزاری نمایشگاه‌های بین‌المللی چاپ و بسته‌بندی و نیز کمیسیون‌های مهم مجمع امور صنفی تهران را جزو برنامه‌های هیئت مدیره اتحادیه در دوره فعلی خواند.
 
غفاری رهبر همچنین از جلب نظر موافق مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای صدور جواز تاسیس چاپخانه برای اعضای متقاضی صنف صحاف خبر داد.
 
وی همچنین با قرائت نامه مورخه 3/3/1390 مجمع امور صنفی درباره مشکلات صنف صحاف و لزوم برطرف شدن آن در اسرع وقت، تاکید کرد: متاسفانه در طول این مدت هیچگونه مکاتبه یا مذاکره‌ای از این مجمع با اتحادیه صحافان برای حل مشکلات مورد اشاره در این نامه صورت نگرفته است.
 
رئیس اتحادیه صحافان تهران طولانی شدن پروسه دریافت تسهیلات بانکی، بی‌ثباتی قیمت مواد اولیه و تبعات تحریم‌ها، آزاسازی نرخ سوخت و افزایش سالیانه مالیات با ضریب 15 درصد را طی سال گذشته، از جمله مشکلات اعضای این صنف برشمرد.
غفاری رهبر همچنین از اینکه برخی واحدهای زیر پوشش اتحادیه‌های لیتوگرافان، چاپخانه‌داران و کلیشه و گراورساز اقدام به انجام امور صحافی و در نتیجه راکد کردن بازار صحافان عضو اتحادیه می‌کنند، انتقاد کرد.
 
در ادامه این برنامه سیداسماعیل جهان‌مراد نوری، عباس حسینی، جمشید خدابنده‌لو، احمد دلشاد اقدم، کامران ربطی ذوالپیرانی، سید صفر طاهریان، جلیل غفاری‌رهبر، سید اصغر غمیلوی کلوچه، علی فرج‌تبریزی، محمدرضا کفاش علمداری، مسعود لرستانی، علیرضا مهدی‌نیا و محمود نظری قهرودی، نامزدهای انتخابات هیئت مدیره اتحادیه صحافان تهران هر یک به صورت مختصر برنامه‌های خود را ارائه کردند.
 
اما مجمع عمومی اتحادیه صحافان تهران حاشیه‌هایی نیز به همراه داشت. این برنامه که قرار بود ساعت 11 آغاز شود ساعت 12:15 دقیقه شروع شد و جالب آنکه بجز یکی دو نفر از خبرنگاران، هیچ یک از اعضای صنف صحاف تهران که در جلسه حضور داشتند، واکنشی به این وضعیت از خود نشان ندادند!
 
جلیل غفاری‌رهبر رئیس اتحادیه صحافان تهران و مسئول برگزاری این جلسه درباره این تاخیر طولانی مدت توضیحی به خبرنگار مهر نداد و تنها این جمله را تکرار می‌کرد: الان شروع می‌شود.
 
برگزاری مجمع عمومی اتحادیه صحافان تهران در تالار مجلل سیاره همراه با پذیرایی مرتب و دعوت اعضا به صرف نهار آن هم یک هفته پیش از برگزاری انتخابات هیئت مدیره علامت سوال بزرگی را در ذهن برخی اعضا به وجود آورده بود.
 
از دیگر برنامه‌های تبلیغی و بازاریابی این مجمع عمومی - که قرار بود در آن فکری برای مشکلات اقتصادی صحافان شود - اختصاص حدود نیم ساعت زمان برای نماینده شرکت نمایشگاه‌های بین‌المللی دوسلدورف بود.
 
نیلوفر پنکار مدیر شرکت «فوژان راهبران» که این نمایندگی انحصاری (!) به شرکت متبوعش واگذار شده، مدام از صحافان تهران می‌خواست که از تسهیلات این شرکت برای حضور در نمایشگاه دروپا استفاده کنند (این نمایشگاه از 14 تا 27 اردیبهشت در دوسلدورف برگزار می‌شود).
 
همچنین در این برنامه کتاب «راهنمای جامع اتحادیه صنف صحاف» میان اعضای این اتحادیه توزیع شد. این کتاب اگرچه حاوی اطلاعات مفیدی درباره صحافان دارای پروانه فعالیت در تهران است، هیچ اشاره‌ای به نام واحد صنفی اعضا نکرده و مشخص نیست که هر صحاف صاحب چه واحد صنفی است؟
 
وزن بالای و حدود 2 کیلویی این کتاب کم حجم (کمی بیش از 200 صفحه) که توسط صنف صحاف هم چاپ شده، تعجب خبرنگاران تخصصی این حوزه را به دنبال داشت.
 
دولت آبادی و یک کتاب تازه
 
اما بشنوید از جدیدترین کتاب محمود دولت‌آبادی. کتاب «میم و آن دیگران» عنوان جدیدترین کتاب محمود دولت‌آبادی است که به‌زودی از سوی نشر چشمه منتشر می‌شود.
 
این کتاب شامل بیست‌ و سه یادداشت است از محمود دولت‌آبادی درباره هم‌نسلان و پیشینیان خودش. خود او درباره کتابش گفته است: «این کتاب درباره دوستان نویسنده‌، شاعر، نمایشنامه‌نویس و هنرمندی است که آن را درباره آدم‌های هم‌دوره خودم نوشته‌ام و در آن از کسانی چون جلال آل‌احمد، سیمین دانشور‌، اکبر رادی، علی‌اشرف درویشیان‌ و دیگران حرف زده‌ام.»
 
در این کتاب 160 صفحه‌ای نویسنده نام‌آشنای ایرانی از یک نسل و چهره‌های سرشناسش سخن گفته است. در «میم و آن دیگران» دولت‌آبادی به‌ترتیب درباره‌ این نام‌ها نوشته شده است: محمدعلی جمالزاده‌، جلال آل‌احمد، سیمین دانشور، مهدی اخوان‌ثالث‌، احمد شاملو، دو یادداشت درباره‌ محمدعلی سپانلو، جواد مجابی، علی‌اشرف درویشیان، سهراب شهیدثالث، پیتر هانکه، آرتور میلر، عبدالحسین نوشین، بهرام بیضایی، اکبر رادی، هوشنگ گلشیری، رضا براهنی، ناصر تقوایی، محمدرضا لطفی، سارا دولت‌آبادی، محمدحسین ماهر، فریدون آدمیت و جیمز جویس.
 
یادداشت او برای «هوشنگ گلشیری» این‌چنین آغاز می‌شود: «گفت: از جاهای عجیب ‌وغریبی گذشتم. جمله کامل بود. پس گفتم و برگشتی!. به‌شدت ذوق‌زده بودم. در جوابم گفت آره! هجای «آ» و سکون «ه» چنان پر بود از دم ریه‌ها که حرف «ر» در آن میان فرسوده شد. گفتم:عبور از آن دهلیزهای تودرتو که حدس می‌زنم تو تجربه کرده‌ای، انگ کار و سبک خودت است. حالا باید می‌گفتم بنویس‌شان ــ باید بنویسی‌شان ــ بیرون که آمدی از بیمارستان باید بنویسی‌شان ــ و در بی‌شمار‌ تکرار این معنا در ذهنم، عاقبت توانستم به وجه اثباتی بگویم «می‌نویسی‌شان!» و دیگر مجال ندادم و گفتم: حتماً؛ حتماً می‌نویسی‌شان! و او با دل انگشت‌های دست راستش، شروع کرد به لمس کردن آن تکه از شیلنگ که مائده‌ سرم را به رگ‌هایش می‌رسانید و به همان نقطه نگاه کرد.»
 
«میم و آن دیگران» به‌زودی پشت ویترین کتاب‌فروشی‌ها خواهد نشست و رمان‌های «زوال کلنل» و «طریق بسمل شدن» این نویسنده نیز توسط همین ناشر برای دریافت مجوز به اداره کتاب وزارت ارشاد ارسال شده ولی هنوز در انتظار دریافت مجوز است.
 
برنامه‌های همایش بین‌المللی گسترش زبان فارسی
 
اما بشنوید از برنامه‌های همایش بین‌المللی گسترش زبان فارسی. آنگونه که عباسعلی وفایی رئیس این همایش گفته، 250 مقاله علمی به دبیرخانه آمده است.
 
وی گفت: به جرئت می‌توان گفت حدود 220 مقاله آن که 90 درصد کل مقالات را شامل می‌شود، دارای بار علمی بسیار خوب و قابل چاپ است. تاکنون هم متن کامل حدود 70 درصد مقالات از استادان زبان فارسی از نقاط مختلف جهان مانند هند، پاکستان، ایتالیا، لهستان، اتریش، آلمان، روسیه، تاجیکستان، ترکیه، افغانستان و قزاقستان به دبیرخانه همایش رسیده است و در مجموع 30 نفر وقت دارند طی 2 روز برگزاری همایش، مقالات خود را ارائه کنند.
 
رئیس همایش گسترش زبان فارسی در پاسخ به این سوال که «آیا این همایش ارتباطی به تلاش‌های ایران برای ثبت زبان فارسی به عنوان هفتمین زبان رایج جهان در یونسکو دارد؟» گفت: در اینکه زبان فارسی چنین استحقاقی دارد، شکی نیست اما این امر نیاز به مقدماتی دارد که کار همایش ما نیست.
 
به گفته وی، سیدمحمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و غلامعلی حداد عادل رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی سخنرانان افتتاحیه و اختتامیه این همایش دو روزه هستند. محمدباقر خرمشاد رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و صدرالدین شریعتی رئیس دانشگاه علامه طباطبایی (میزبان همایش) هم دیگر مقاماتِ سخنران این همایش هستند.
 
وفایی گفت: چکیده مقالات همایش بین‌المللی گسترش زبان فارسی هم آماده چاپ شده و در روزهای برپایی آن به حاضران ارائه خواهد شد.
 
همایش بین‌المللی گسترش زبان فارسی در روزهای 27 و 28 دی ماه در دانشکده ادبیات و زبان‌های خارجی دانشگاه علامه طباطبایی برگزار خواهد شد. بررسی ملاحظات طراحی برنامه درسی ملی برای ترویج زبان فارسی، نقد و بررسی فرآیند سیاستگزاری و برنامه‌ریزی آموزش زبان فارسی به غیرایرانیان، راهبردهای آموزش زبان دوم (خارجی) و نقش آنها در ارتقاء کیفی آموزش مهارت‌های زبان فارسی و راهکارهای ترویج فرهنگ و ادب پارسی از طریق آموزش زبان فارسی، برخی از محورهای علمی این همایش هستند.
 
تغییر مجری نمایشگاه کتاب تهران
 
خبر مهم دیگری که در هفته گذشته به رسانه‌ها درز کرد، واگذاری برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران رسماً به خانه کتاب بود.
 
ثبت نام از ناشران داخلی برای حضور در بیست و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از همین هفته (18 دی‌ماه) آغاز شد.
 
با مراجعه‌ای ساده به سایت نمایشگاه و ورود به بخش «ضوابط حضور ناشران داخلی در بیست و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران» می‌توان از تغییر مجری این رویداد مهم بین‌المللی مطلع شد.
 
در این بخش و پس از توضیحاتی درباره شرایط ثبت نام، در بخش مربوط به «مبلغ و نحوه پرداخت اجاره غرفه به ناشران» آمده است: «ناشران باید پس از مشخص شدن متراژ تخصیصی غرفه‌ها در زمان تعیین شده کل مبلغ اجاره غرفه را بر اساس جدول زیر به حساب شماره 0208486875009 به نام مؤسسه خانه کتاب ایران واریز نمایند» و در ادامه تاکید شده است که «واگذاری غرفه قبل از انجام کامل امور مالی امکان پذیر نخواهد بود».
 
این در حالی است که تا پیش از این از ناشران خواسته می‌شد مبالغ مربوطه را به حساب شماره 0101592747002 بانک صادرات شعبه کالج به نام موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران واریز کنند.
 
خبرگزاری مهر، پیشتر از احتمال واگذاری نمایشگاه کتاب تهران به «خانه کتاب» خبر داده بود. این در حالی است که مجری نمایشگاه امسال کتاب تهران هم «خانه کتاب» بود هر چند سامان دادن برخی امور نمایشگاه از جمله در مورد حضور ناشران خارجی همچنان بر عهده موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران بود.
 
نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با 24 دوره برگزاری، یکی از معتبرترین نمایشگاه‌های بین‌المللی در سراسر جهان است. از دوره پنجم این نمایشگاه (سال 1371) بود که وزارت ارشاد با تاسیس «موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران» برگزاری آن را جزو وظایف این موسسه اعلام کرد.
 
از آن سال به بعد، موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی به عنوان بازوی اجرایی وزارت ارشاد در برگزاری نمایشگاه کتاب تهران، نمایشگاه‌های استانی، حضور ناشران ایرانی در نمایشگاه‌های خارجی و برخی رویدادهای دیگر فرهنگی وارد عمل شد.
 
این موسسه تا سال 1389 به وظیفه خود در قبال برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران عمل کرد، اما با تغییر معاون امور فرهنگی وزیر ارشاد در تیرماه سال 89 و آمدن بهمن دری به جای محسن پرویز، فعالیت‌های این موسسه دچار تغییر و ابهام شد.
 
مهم‌ترین ابهام در این زمینه نامشخص بودن اعضای هیئت مدیره موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی و معرفی نشدن اعضای آن به رغم وعده‌های معاون فعلی امور فرهنگی وزیر ارشاد - تا به امروز - است.
 
این در حالی است که سیدمحمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی - که اعضای هیئت امنای این موسسه توسط او منصوب می‌شوند - اخیراًٌ وعده داده که به زودی هیئت مدیره موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران منصوب شوند. این در حالی است که رقم بدهی این موسسه برای انجام فعالیت‌هایش تاکنون از یک میلیارد تومان فراتر رفته است.
 
همچنین بر اساس اطلاع خبرنگار مهر، پس از رسانه‌ای شدن این مسئله در اوایل دیماه وزیر ارشاد فوراً به معاون خود (بهمن دری) دستور داده که در اسرع وقت نسبت به معرفی هیئت مدیره موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران اقدام کند.
 
با این حال تاکنون دری اقدامی در این مورد انجام نداده هر چند شنیده‌های خبرنگار مهر از برگزاری جلسه هیئت امنای موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران در 28 دی‌ماه حکایت می‌کند.
 
اخیراً عبادرضا اسلامی معاون اداری - مالی موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران از پرداخت حقوق کارکنان آن از حسابی دیگر (موسسه کارآفرینان فرهنگ و هنر) خبر داده بود. حقوق و مزایای کارکنان موسسه از 4 ماه پیش و با رفتن احسان‌الله حجتی مدیرعامل سابق آن، از طریق موسسه «کارآفرینان فرهنگ و هنر» اخیر پرداخت می‌شود.
 
به دلیل فقدان هیئت مدیره، موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران همچنین در ماه‌های گذشته نتوانسته سهم 10 درصدی خود را برای ارائه تخفیف در قیمت کتاب‌های عرضه شده در نمایشگاه‌های استانی کتاب، پرداخت کند.
کد خبر 1507996

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha